joi, 27 februarie 2020
miercuri, 19 februarie 2020
F4 S21
Creați un folder cu numele S21. Deschideți un document word în care veți realiza cele două tabele însoțite de diagrame.
În antetul documentului în partea stânga veți trece numele peronal, iar în partea dreaptă antetul CNAM de dimensiune 3x3. Salvați documentul în folderul S21 cu numele fisa4. Trimiteți documentul la adresa de email cnambistrita@yahoo.ro.
joi, 13 februarie 2020
Test 13/02/2020
TEST
Creati un document nou pe care il salvati nu numele test in folderul S20.
1. Realizati urmatoarele setari de pagina: 1p
- stanga 2 cm,
- dreapta1,5 cm
- sus 2 cm
- jos 1,5 cm
2. Inserati un antet in care sa va treceti in stanga numele personal, clasa iar in partea dreapta data si ora in mod automat. 1p
3. Inserati un text decorativ cu latimea de 7 cm efect 3D Mihai Eminescu 1p.
4.Editati textul: - inserati o litera majuscula in paragraf 0,5p
- font Corbel 14 rosu 0,5p
Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici; n. 15 ianuarie 1850, Botoșani – d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Receptiv la romantismele europene de secol XVIII și XIX, a asimilat viziunile poetice occidentale, creația sa aparținând unui romantism literar relativ întârziat. În momentul în care Mihai Eminescu a recuperat temele tradiționale ale Romantismului european, gustul pentru trecut și pasiunea pentru istoria națională, căreia a dorit chiar să-i construiască un Pantheon de voievozi, nostalgia regresivă pentru copilărie, melancolia și cultivarea stărilor depresive, întoarcerea în natură etc., poezia europeană descoperea paradigma modernismului, prin Charles Baudelaire sau Stephane Mallarme, bunăoară. Poetul avea o bună educație filosofică, opera sa poetică fiind influențată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant (de altfel Eminescu a lucrat o vreme la traducerea tratatului acestuia Critica rațiunii pure, la îndemnul lui Titu Maiorescu, cel care îi ceruse să-și ia doctoratul în filosofia lui Kant la Universitatea din Berlin, plan nefinalizat pînă la urmă) și de teoriile lui Hegel.
5. Inserati 3 forme avand dimensiuni, culori, borduri diferite. 1p
6. Grupati cele 3 forme obtinand un singur element. 1p
7.Inscrptionati textul Mihai Eminescu pe diagonala font cambria dimensiune 40. 1p
joi, 6 februarie 2020
Abonați-vă la:
Postări (Atom)